Taller de reflexió estratègica 18.02.2015

Taller de reflexió estratègica per a entitats no lucratives –  Dimecres 18.02.2015

bin copia

En aquests moments de canvis, una reflexió estratègica en una organització no pot ser “com sempre”. Precisament, el moment actual és especialment indicat per fer reflexions estratègiques, és a dir, per ser capaços de pensar l’organització futura alhora que gestionem operativament l’organització d’avui.

En les circumstàncies actuals la reflexió estratègica ha d’incorporar necessàriament una dosi de radicalitat per donar resposta a un entorn que està canviant a un ritme trepidant: les lògiques de fa cinc anys no tenen res a veure amb l’escenari que es dibuixa. Per això, no podem projectar un futur on fem “el de sempre”.

Una reflexió estratègica ha de servir per ajudar a prioritzar, a redefinir projectes, a cercar la complicitat social, a identificar les competències que haurem de desenvolupar en els equips, a trobar la manera de relacionar-nos de nou amb la comunitat, a mostrar la utilitat social del que fem, a definir el nostre rol en la societat futura que s’està dibuixant dia a dia.

El pensament estratègic és una oportunitat d’alinear l’organització que tenim avui amb l’organització que volem construir. Els plans estratègics que diguin “el de sempre”,  difícilment seran la palanca de canvi per encarar el futur amb determinació.

Objectius del taller:

• Presentar una visió global sobre la importància de la reflexió estratègica en les organitzacions.

• Mostrar elements clau per la reflexió estratègica com la necessitat d’informació, la participació, o l’aplicació adaptada a les necessitats de cada organització.

• Realitzar un exercici pràctic sobre alguna de les parts del proces de reflexió estratègica

Docent:

Pau Vidal, Director de l’Observatori del Tercer Sector

Dimecres 18 de febrer de 2015 – Biblioteca Sagrada Família (C/Provença, 480, Barcelona
Preu: 85 €. La 2a persona de la mateixa organització tindrà un 50% de descompte

Inscriu-te aquí

Organitza:

logoots10anys