III “Noves Competències al Tercer Sector”

La tercera sessió del cicle, que va tenir lloc el passat 16 de desembre, es va centrar en les noves competències , segon tema clau que s’ha tractat en el cicle de Canvi d’Època al Tercer Sector.

Jordi Serrano, Pau Vidal i Joana Mundó, com a moderadora, van obrir la sessió mitjançant un diàleg en el qual es van oferir idees i reflexions al voltant de les adaptacions necessàries per transformar les ONL en organitzacions àgils i sostenibles. L’emprenedoria i el intraempredimiento són conceptes que cobren força davant la necessitat de desenvolupar competències relacionals, “comercials”, entitats flexibles, nous llenguatges i capacitat d’explicar-se sense tecnicismes.

A la segona part, Montse Santolino, Jaume Albaigès i Laia Grabulosa, com a moderadora, van compartir a la taula d’experiències seus coneixements en matèria de noves competències comunicatives i organitzacions 2.0.

Montse va aportar, a través d’exemples pràctics , un recull de les competències comunicatives desitjables tant en les persones com les entitats i els seus equips. A més, va proporcionar un balanç autoreflexiu amb pautes per millorar en matèria de comunicació. Jaume, d’altra banda, va oferir una visió transversal de la informació en les organitzacions i la importància de traduir-la en coneixement útil. També a través d’experiències i exemples pràctics, es van donar pistes d’acció per maximitzar el potencial de la informació mitjançant l’ús de les TICs.