II “Complicitat Social: Les persones són molt més que euros amb cames”

La segona sessió del cicle, que va tenir lloc el passat 2 de desembre, es va centrar en la complicitat social, primer tema clau en el cicle Canvi d’Època al Tercer Sector.

Fernando Fantova, Pau Vidal i Marta Esteve, com a moderadora, van obrir la sessió mitjançant un diàleg on van oferir idees i reflexions sobre el repte de millorar la complicitat social a les organitzacions del Tercer Sector.

A la segona part, les entitats Amics de la Gent Gran, Som Energia, i l’Assemblea Nacional Catalana, moderades per Ana Villa, van compartir a la taula d’experiències les claus del seu èxit en matèria de complicitat social:

1. Amics de la Gent Gran

La Fundació Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa per millorar la qualitat de vida de la gent gran. La seva missió és lluitar contra la soledat i la marginació social de les persones grans mitjançant l’acció voluntària. La missió d’Amics de la Gent Gran es concreta en tres accions: l’acompanyament emocional de persones grans, la seva dinamització social i la sensibilització de la societat sobre la realitat en què viuen els ancians.

2. Som Energia

Som Energia és una cooperativa d’iniciativa social que el 2011 inicia la seva activitat en la comercialització d’electricitat verda certificada. El seu principal objectiu és reunir a milers de persones amb el desig de canviar el model energètic actual i treballar junts per assolir un model 100% renovable. Inicialment, comercialitzava a Catalunya però en poc temps i donada la demanda, s’ha estès a la Península i Balears.

3. Assemblea Nacional Catalana

L’assemblea Nacional Catalana –ANC- es va constituir el 2012 com associació desprès de tres anys com a moviment social. El seu principal objectiu és promoure la creació de les condicions polítiques i socials necessàries per a l’assoliment i la constitució de l’estat català propi, independent, de dret, social i democràtic.

Galeria de fotos