Ponts entre el TS i l’ESS

Targetó21Inscripcions

Jornada de reflexió sobre la relació entre TS i l’ESS. En aquesta sessió es volen explorar les temàtiques més comunes en les que ambdós tipologies d’organitzacions col·laboren i treballen conjuntament.

La ponència marc serà a càrrec de Colectic que com a cooperativa d’iniciativa social forma part tant del Tercer Sector com de l’Economia Social i Solidària, essent així una entitat nexe que pot compartir les experiències, semblances i diferències entre els dos actors, així com les temàtiques d’interès compartides. A més, al 2014 van realitzar el canvi d’associació a cooperativa en un procés de reflexió interna.

Durant la taula de reflexió s’escoltarà la veu d’entitats i organitzacions d’ESS que treballen conjuntament i exposaran la seva perspectiva en la relació i el paper de les dues tipologies d’organitzacions així com exemples de col·laboració.

Arç Cooperativa és corredoria d’assegurances especialitzada en el sector de l’economia social i solidària, el món associatiu i les energies renovables. Han col·laborat en l’impuls d’altres cooperatives com Mutualcoop o Opcions de consum responsable. A més donen servei a diverses organitzacions del Tercer Sector.

La Federació Catalana de Voluntariat Social és una xarxa d’entitats sense ànim de lucre que treballa per la promoció i el reconeixement del voluntariat social, impulsa la iniciativa de mercat social, una plataforma de caràcter social que permet la difusió i compra en línia de productes i serveis d’entitats i treballa amb organitzacions de l’Economia Social i Solidària.

La Fundació Ramón Noguera és una entitat dedicada a l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual amb més de 20 anys de trajectòria. Donada la seva activitat de prestació de serveis, han fet un exercici d’anàlisi sobre l’arribada i la relació amb l’Economia Socia i Solidària.

Finalment les persones assistents podran donar la seva opinió i compartir les seves experiències en la temàtica.

 Dia: 21 de maig

Lloc: Casal de Barri Pou de la Figuera (Carrer de Sant Pere Més Baix, 70)

Programa de la sessió:

16h    Benvinguda d’Ana Villa, membre de la junta de l’Observatori

16:15h Ponència marc: Colectic

16:45h Taula de reflexió:

  • Arç Cooperativa: Javier Gómez
  • FCVS: Nuria Monsalve
  • Fundació Ramón Noguera: Pepita Perich

       17:30h Ronda d’intervencions del públic

L’assistència a les jornades és pública i gratuïta, però cal inscripció prèvia:

Inscripcions