Activisme i economia feministes

Targetó29

Inscripcions

La segona trobada es durà a terme sota el nom “Activisme i economia feministes”, durant aquesta jornada es vol destacar el feminisme com a valor essencial i comú en els dos tipus d’organitzacions.

La ponència marc a càrrec de Sandra Ezquerra, directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures de la Universitat de Vic i activista feminista, posarà les bases de les economies feministes que es poden treballar tant al Tercer Sector com a l’Economia Social i Solidària i com es duen o es poden dur a terme.

A la taula de reflexió, diverses entitats i organitzacions de l’Economia Social i Solidària i del Tercer Sector centrades en el feminisme posaran en valor un dels ponts entre els dos actors i les diferents maneres de treballar-ho en el si de les organitzacions.

Almena Cooperativa Feminista és una cooperativa sense ànim de lucre i d’iniciativa social, treballen en projectes estratègics d’incidència política per avançar cap nous models de gènere i deixar enrere l’heteropatriarcat. A més, estan desenvolupant un projecte per analitzar com incorporem la perspectiva feminista dintre de la nostra cooperativa, per després posar-ho en comú amb altres cooperatives i veure quins són els reptes i les oportunitats comuns.

L’Esberla és una cooperativa de treball associat, d’iniciativa social i sense ànim de lucre que promou, dissenya i gestiona serveis en àmbits com els de l’emprenedoria cooperativa o la sobirania alimentària, entre d’altres. Ofereixen formacions i tallers vers l’equitat de gènere i realitzen processos d’implementació de l’Economia Social i Solidària.

Ca la Dona és un espai on conflueixen diversitat de grups de dones amb experiències polítiques, de reflexió i producció de pensament crítics diversos. És un espai on l’heterogeneïtat és enriquiment col·lectiu gràcies al debat conjunt i on cada grup pot organitzar i desenvolupar les seves pròpies activitats i practicar la política de la relació i el treball en xarxa. Amb més de 30 anys de recorregut, Ca la Dona és un referent de la lluita feminista a nivell català i estatal.

Finalment les persones assistents podran donar la seva opinió i compartir les seves experiències en la temàtica.

Dia: 29 de maig de 2019

Lloc: Casa del Mig (Carrer Muntadas 5, Parc de la Espanya Industrial)

Programa de la sessió: 

16h    Benvinguda de Montse Fernández, directora de l’Observatori

16:15h Ponència marc: Sandra Ezquerra

16:45h Taula de reflexió

  • Almena Coop
  • L’Esberla
  • Ca la Dona

 17:30h Ronda d’intervencions del públic

L’assistència a les jornades és pública i gratuïta, però cal inscripció prèvia:

Inscripcions