Superar la gratuïtat: estratègies de preu per millorar valor i sostenibilitat

Al tercer sector, hem viscut molts anys sota la síndrome de les activitats gratuïtes: a vegades, per arribar a públics més amplis o amb recursos limitats, altres vegades, per exigència de finançadors públics,… i d’altres, senzillament per inèrcia.

Però resulta que moltes vegades les coses gratis no es valoren massa i, a més a més, la pròpia gratuïtat ens limita molts temes.

De fet, parlant amb entitats, hem anat descobrint que, a vegades, posar preu té efectes inesperats: major valoració de les persones participants, més implicació, més impacte, més sostenibilitat, més recursos per organitzar amb qualitat,…

No és fàcil construir una estratègia de preus que sigui coherent amb la missió de l’entitat, que no sigui discriminatòria amb els destinataris i que ajudi a potenciar impacte i valoració.

En aquesta Masterclass, reflexionarem de manera pionera sobre la construcció d’estratègies de preus al tercer sector que siguin positives, justes i sostenibles. En definitiva, que el preu no sigui un limitant, sinó un element més a considerar en la cadena de valor de les nostres activitats.

Programa

La sessió serà impartida per Pau Vidal, director de l’Observatori del Tercer Sector.

  • Tercer Sector i gratuïtat
  • El preu: introducció i alternatives estratègiques
  • La gratuïtat com una alternativa més de preu
  • Fixant preus
  • Aprenentatges i compromisos col·lectius: el preu a la nostra organització

Dossier informatiu
A les persones assistents a la Masterclass sel’s hi facilitarà un dossier electrònic preparat específicament per a la sessió, amb material rellevant i documentació addicional recollida sobre el tema.

Durada i preu
El seminari té una durada de 3h.
Preu: 50€. La 2a persona de la mateixa organització tindrà un 50% de descompte.

Proper seminari
Pendent de nova convocatòria.