La Llei de Transparència per a les entitats del Tercer Sector

El  10 de desembre de 2014 va entrar en vigor la Llei de Transparència. 

Fa anys que al tercer sector hi ha consciència de la importància que té la transparència per generar confiança social. Però l’arribada de la Llei de Transparència, que va entrar en vigor a nivell estatal el passat 10 de desembre, ha generat una sensació d’urgència. Es tracta d’una Llei pensada per a l’Administració Pública, que fa arribar les obligacions a les entitats no lucratives per la via del finançament públic: la majoria d’organitzacions no lucratives es veu afectada per aquesta Llei.

En aquest Seminari Formatiu us mostrarem quines són les obligacions que imposa la Llei, com adequar-s’hi i, el més important, com encaixa tot això en el desenvolupament d’una cultura de transparència a les nostres entitats. A més, ho farem de manera participativa, contestant dubtes i reflexionant conjuntament per aconseguir convertir la Llei en una oportunitat que ajudi a enfortir la transparència del sector.

A l’Observatori del Tercer Sector la transparència de les entitats no lucratives no ens agafa per sorpresa: des del 2004 hem treballat activament sobre aquest tema a nivell local i internacional, i podem donar pistes efectives per avançar de manera efectiva.

Programa

La sessió serà impartida per Pau Vidal i Montse Fernández, membres de l’equip tècnic de l’Observatori del Tercer Sector.

–> Breu introducció a la transparència i les entitats no lucratives: qué és, per què, evolució,…

–> L’estat de la situació i perspectives. Transparència al Sector Públic i al Tercer Sector.
–> L’arribada de la Llei de Transparència: procés, intenció,…
–> Què implica la Llei de Transparència per les entitats no lucratives.
–> Pla d’acció: què podem fer les entitats per respondre a les demandes de la Llei de Transparència.
Dossier informatiu

A les persones assistents al Seminari sel’s hi facilitarà un dossier electrònic preparat específicament per a la sessió, incloent tot el material necessari per entendre com afecta la Llei de Transparència a les organitzacions no lucratives, així com documentació addicional recollida relativa al tema.

Durada i preu:
El seminari té una durada de 3h.
Preu: 50€. La 2a persona de la mateixa organització tindrà un 50% de descompte.
Places limitades per ordre d’inscripció.

Propers seminari
Pendent de nova convocatòria.