Professorat

Pau Vidal

Fundador i Coordinador de l’Observatori del Tercer Sector. Expert en funcionament d’organitzacions no lucratives. Carrera de Direcció d’Empreses i MBA a Esade. Ponent habitual en cursos i postgraus sobre el tercer sector i temàtiques socials, així com a congressos i jornades d’àmbit nacional i internacional. Ha sigut codirector de les set primeres edicions del Postgrau de Funció Gerencial de les ONG Esade-Fundació La Caixa. En els darrers 10 anys, des de l’OTS, ha dirigit nombrosos projectes d’investigació sobre el tercer sector, en temes com la seva estructura i composició, àrees de funcionament de les organitzacions i les àrees d’interès de les organitzacions no lucratives.

Irene Borràs

Economista apassionada de les persones que volen canviar el món. Màster en Polítiques Públiques i Socials per la Idec – UPF. Direcció General de Màrqueting per ESADE i Corporate Social Responsibility: Strategic Integration and Competitiveness per ESADE – Stanford. Més de 15 anys d’experiència en formació com a professora col·laboradora de la Fundació Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull; Serveis Associatius, Torre Jussana – Ajuntament de Barcelona; Postgrau de Direcció i Gestió d’ONGD’s, d’ESADE; i altres entitats dedicades a formació per a organitzacions no lucratives. Experiència en el camp de la gestió econòmica de PIMES i organitzacions no lucratives. Patrona fundadora de la Fundació Comtal, entitat que treballa a favor de la infància. Més de 12 anys com a consultora sènior a Valores & Marketing. Actualment, lidera i promou CAUSES that change the world: consultoria especialitzada en responsabilitat, compromís, marca i impacte.

Col·labora amb l’OTS en els tallers i acompanyaments sobre l’elaboració de memòries que generen confiança.

Xema Gil

Després de 20 anys d’experiència en la gestió de grans ONG des de càrrecs d’alta direcció, va iniciar, a finals de 2009, una aventura personal de consultoria i formació en el Tercer Sector, per a totes aquelles entitats que desitgen entrar en un procés de millora contínua a través de l’externalització de l’estratègia, de la qualitat i les millores de gestió.

En l’actualitat, compagina la Consultoria Social i Cultural en Transit Projectes, és Soci-director de l’Àrea RSE Holística en Peopleplus!Profit, adjunt a la direcció general a Corresponsables i Director General a Let me Think for you.

Col·labora amb l’OTS en els tallers de formació sobre el Model Canvas.

Nekane Navarro

Consultora independent i formadora, experta en responsabilitat social i direcció estratègica d’organitzacions socials.

Col·labora en el desenvolupament de projectes de l’associació Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya.

Professora responsable del mòdul de direcció estratègica del Postgrau en Direcció i Gestió d’ONL i Entitats d’Economia Social, Facultat d’Educació Social i Treball Social, Fundació Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull.

Amb una àmplia experiència consultora i docent en l’àmbit del mesurament de l’impacte d’organitzacions socials, ha col·laborat amb diverses organitzacions socials en l’aplicació de metodologies de medició d’impacte i retorn econòmic i social.

Col·labora amb l’OTS en els tallers d’avaluació d’impacte.