Preguntes freqüents

-> Quines opcions de descompte existeixen?

La segona persona i/o quarta de la mateixa organització inscrita a una mateixa activitat té un descompte del 50%.

Els participants en el taller de memòries tenen descompte en el programa d’acompanyament a l’elaboració de memòries.

-> Sou una empresa de formació?

L’Observatori del Tercer Sector (OTS) és un empreniment social que treballa per generar coneixement sobre les entitats no lucratives i ajudar a la millora del funcionament de les entitats socials.

Som una entitat sense ànim de lucre independent que pot realitzar la seva missió gràcies als ingressos de les activitats que realitza.

L’import que pagueu per realitzar les activitats que organitza l’OTS ajuda a que puguem continuar acompanyant el canvi de les organitzacions no lucratives.

-> Teniu alguna subvenció per a la realització d’aquestes activitats?

Les activitats que tenen preu no compten amb cap subvenció ni finançament públic o privat més enllà dels drets d’inscripció. Quan una recerca, publicació o activitat està subvencionada s’indica convenientment amb els logotips dels finançadors i normalment és gratuïta o s’especifica l’impacte de la subvenció al preu.

-> Les activitats formatives estan bonificades?

Com tota activitat formativa, es tracta d’activitats que són bonificables per a les entitats.

L’Observatori no és un centre gestor de formació i, per tant, són les pròpies entitats les que han de gestionar la recuperació de l’import mitjançant el seu propi gestor habitual de formació. Des de l’Observatori us facilitarem la informació i signatura de documents necessaris per fer aquesta gestió.

També teniu la possibilitat de gestionar directament la recuperació de l’import amb la Fundación Tripartita, seguint el procediment que ells mateixos expliquen a la seva web, i que teniu explicat en aquest enllaç: http://www.fundaciontripartita.org/. També disposen d’una guia pràctica que us podeu descarregar en el següent enllaç.

Si no coneixeu ningú que us pugui gestionar la bonificació de matrícula, podeu buscar empreses especialitzades.

-> Com es fa el procés de facturació?

Un cop preinscrita la persona al taller, rebrà un correu de confirmació de plaça amb les indicacions per fer el pagament per transferència bancària.

Un cop verificat el pagament, s’enviarà un correu amb els detalls organitzatius del taller, i entre altres temes, se li demanarà a nom de qui s’ha de realitzar la factura (persona o entitat ).

Les factures s’envien per correu un cop s’ha donat tota la informació necessària,

-> Quins tipus de memòries es treballen al taller?

Moltes vegades existeixen “cognoms” per a les memòries, com pot ser memòries econòmiques, memòries d’activitats, memòries institucionals, memòries de projectes,…

El taller no està centrat en un tipus específic de memòries, sinó que les reflexions són útils per a qualsevol memòria, que necessita ser plantejada tenint en compte l’objectiu de generar confiança i aportar valor.

-> Què he de portar al taller?

Durant el taller hi ha un exercici pràctic basat en la memòria que realitza cada entitat. Per això, és necessari portar almenys un exemplar en paper de la memòria de l’entitat.

-> Què passa en el cas de no poder assistir al taller?

Si una persona no pot assistir al taller, pot ser substituïda per una altra persona de la mateixa organització, avisant amb antelació per poder preparar la documentació del taller amb el canvi de nom.

Atès que el taller té places limitades, en cas de no poder assistir està establert el següent procediment:

– Fins a 7 dies abans del taller: es pot traspassar la inscripció a una altra data sense càrrec o rebre la devolució de l’import sense cap penalització.

– Fins a 3 dies abans del taller: es pot traspassar la inscripció a una altra data sense càrrec o rebre la devolució de l’import amb una penalització del 50%.

– En les últimes 48 hores abans del taller o en el cas de no poder assistir-hi: no hi ha possibilitat de devolució de l’import, però es podrà realitzar la inscripció a una altra data amb un descompte del 50%.

-> Si estic en llista d’espera, quan sabré si puc assistir-hi?

En el cas que les inscripcions excedeixin la capacitat de la sala, es crea una llista d’espera segons l’ordre de les preinscripcions rebudes, i s’avisa la persona d’aquesta circumstància. Si no es confirma l’assistència d’alguna de les places reservades en primera instància, s’avisarà les persones de la llista d’espera.

El procés s’intenta gestionar el més ràpid possible, i sempre en transparència amb les persones en llista d’espera.

-> Cal portar portàtil/tablet?

No cal. Tot el material necessari per a la realització del taller i els exercicis es lliuren en paper.