Gestió de la responsabilitat social de les entitats: per on començo?

Inscripcions

 

Aquest taller formatiu està dedicat a l’aplicació de conceptes de responsabilitat social a les entitats. La responsabilitat social és un dels valors fonamentals per a les entitats sense afany de lucre, malgrat això existeixen dificultats per clarificar en què consisteix i com s’aplica a l’acció i organització de les entitats.

La formació es realitzarà el dijous 10 d’octubre de 9:30h a 16:30h al Centre Cívic Urgell (Carrer del Comte d’Urgell, 145, Barcelona) i tindrà un cost de 90 € (amb el 50% de descompte a partir de la segona persona de la mateixa organització inscrita).

Objectius del taller

  • Facilitar a les persones assistents els coneixements necessaris per comprendre el sentit estratègic de l’RSE.
  • Conèixer les eines bàsiques per integrar l’RSE a la gestió de les entitats.
  • Adquirir els coneixements necessaris per poder dissenyar i implementar un pla d’RSE a la pròpia entitat.

Destinataris

Persones responsables de la gestió/direcció de les entitats

Contingut de la sessió:

  • Conceptes bàsics per a la gestió de la responsabilitat social, fonaments, raons i avantatges de la seva implementació.
  • La importància de l’ètica, la transparència i el bon govern en el nou context social.
  • Per on començo? Definit les matèries rellevants a la meva entitat i identificant els grups d’interès clau.
  • Bases per a l’elaboració d’un pla d’acció d’RSE.

Desenvolupament sessió

Taller amb un enfocament eminentment pràctic en el que, partint d’una introducció als conceptes teòrics bàsics, es treballaran diferents dinàmiques que permetran a les persones assistents dissenyar un pla per implementar una política de responsabilitat social.

Equip docent:

Nekane Navarro

Consultora experta en responsabilitat social, mesurament d’impacte i planificació i direcció estratègica d’entitats socials. Cofundadora i consultora a beethik (www.beethik.com)

Des de 2015 és col·laboradora en projectes de Respon.cat, Iniciativa empresarial per al desenvolupament de la Responsabilitat Social a Catalunya. Anteriorment, ha estat coordinadora de l’Associació Clúster Créixer (2012 – 2014) i sòcia consultora responsable de l’activitat d’ALTER CIVITES S.L. a Catalunya, empresa de consultoria social (2005 – 2014). Amb més de 15 anys d’experiència en consultoria social (entitats socials i polítiques públiques de serveis socials).

Inscripcions