Aquesta formació es dedica a les eines digitals d’ús associatiu. Les TIC – l’ús de les tecnologies per a la gestió de la informació i el coneixement – han arribat a les nostre entitats per quedar-s’hi. Segurament no milloraran l’eficàcia del, possiblement sector més eficaç – el Tercer Sector – però tindran un impacte evident en l’eficiència – els recursos que esmercem per fer determinades tasques -.
La formació es realitzarà el dimecres 19 de desembre de 9h a 15h a la Fundació Pere Tarrés (Carrer de les Carolines, 10, Barcelona) i tindrà un cost de 60 €.
Les inscripcions es poden realitzar aquí: https://www.peretarres.org/formacio/curs-eines-digitals-dus-associatiu-labsencia-lexces?codi=3994
Arribat al punt de no poder-les obviar, les TIC es poden convertir en un maldecap per la raó contrària: l’excés. Existeixen moltes eines que poden, en el context adequat, proporcionar una funcionalitat excel·lent a una entitat; i en qualsevol àmbit. És un repte recurrent, oberta la caixa dels trons, prendre les decisions correctes (o, com a mínim, fer-se les preguntes adequades): Quines eines? Quantes? En quin ordre? Per què aquesta i no aquella? I qui em pot ajudar en aquest procés? Quina part de la meva estratègia pot ajudar a prendre aquestes decisions?
Cal trobar el (difícil) punt d’equilibri entre l’absència i l’excés de tecnologia a la nostra entitat… i cal deixar de veure les TIC com un “mal necessari” o l’aportació d’individus a l’entitat d’una estratègia de l’organització. I, en acabar… cal tenir a l’abast un assortiment suficientment extens per poder considerar el màxim d’oportunitats!
Objectius del taller
- Definir la digitalització d’una entitat . Eficàcia i eficiència.
- Reflexionar sobre els diferents punts de partida de les entitats en el procés de digitalització.
- Concretar àmbits d’impacte, teòric i real, de la tecnologia.
- Consolidar les preguntes adequades en el moment d’implementar les TIC a l’organització.
- Conèixer un conjunt extens de solucions – específiques o genèriques – a disposició de les entitats del Tercer Sector.
- Establir el “mapa de tecnologies” d’una entitat real.
Destinataris
Persones responsables de Tecnologia a les organitzacions.
Usuaris intensius de les TIC: comunicació, captació de fons, projectes.
Directius, amb responsabilitat sobre l’estratègia de l’entitat.
Contingut per al programa
- BLOC TEÒRIC
- Què és digitalitzar una entitat; què aporta?
- Punts de partida; particularitats d’una entitat que hagi de digitalitzar
- Àmbits “digitalitzables” en una entitat
- Elements clau de la digitalització:
- Persones
- La metodologia, el camí
- Les eines
- Les 4 independències en la implantació de les TIC: Tecnologia, Cost, Proveïdor, Projecte / Model de Negoci
- BLOC PRÀCTIC
- “Pluja d’eines” d’ús associatiu
- Construcció d’un “mapa de tecnologies” per a una entitat real: Processos, Tecnologies, Eines, Usuaris
- Debat sobre els elements clau de la implantació: externalització o lideratge intern, codi lliure o propietari? Solucions globals o “suma d’eines” per funcionalitat concreta?
Desenvolupament sessió
A partir de la presentació teòrica, es donarà temps als participants per treballar en petit grup per a treballar en un cas real.
Es presentaran un bon nombre d’eines a disposició de les entitats del Tercer Sector (amb un abast global o específic en algun àmbit) i mirarem d’ampliar el llistat amb experiències del participant.
La sessió no es planteja com un repte “tècnic” – no caldria cap base tècnica per participar-hi -, sinó com un repte “conceptual” sobre la tecnologia – independentment de la possibilitat d’emportar-se un llistat interessant d’eines -.
La formació es realitzarà el dimecres 19 de desembre de 9h a 15h a la Fundació Pere Tarrés (Carrer de les Carolines, 10, Barcelona) i tindrà un cost de 60 €.
Docent: Pedro Álvarez
Les inscripcions es poden realitzar aquí: https://www.peretarres.org/formacio/curs-eines-digitals-dus-associatiu-labsencia-lexces?codi=3994