Fem memòria! Com explicar tot un any de forma efectiva

  Inscripcions

Aquest taller formatiu està dedicat a l’elaboració de les memòries de les entitats. La transparència i la rendició de comptes són elements clau per a les entitats sense afany de lucre, malgrat això existeixen dificultats per clarificar què, com i per què expliquem el que expliquem.

La formació es realitzarà el dijous 28 de novembre de 9:30h a 16:30h al Casal de Barri Folch i Torras (Carrer de la Reina Amàlia, 31, Barcelona) i tindrà un cost de 90 € (amb el 50% de descompte de la segona i quarta persona de la mateixa organització inscrita).

L’elaboració de la memòria d’activitats de l’entitat pot esdevenir una oportunitat per posar en valor la feina feta en l’últim període. Com es fa un bona memòria? Llarg, curt, amb dades, amb gràfics, amb fotos,…? Què hi posem? Què destaquem?

Visualitzar l’objectiu últim del què volem i saber per a què ho volem ens permetrà treballar el contingut que hi hem de posar i com ho posem per posar en valor la feina feta.

Objectius del taller

  • Ser capaç d’elaborar la memòria de l’entitat.
  • Conèixer quina informació hem de posar a la memòria.
  • Estructurar el contingut i donar-li forma.
  • Tenir recursos per fer visible el què fem.

Destinataris

Responsables de l’elaboració de la memòria de l’entitat.

Contingut de la sessió:

1. Per a què necessitem una memòria d’activitats.

2. A qui volem volem arribar.

3. Com elaborem la memòria:

a. Seleccionar el contingut que volem explicar.
b. Definició del model de memòria que volem i que necessitem.
c. Estructurar la memòria.
d. Dotar de contingut.
e. Selecció de fotografies.
f. Calendari.
g. Pressupost.

4. Tendències en l’elaboració de memòries.

5. Donar visibilitat a la feina feta, a partir dels canals de comunicació de l’entitat i d’altres formes d’arribar als públics.

Desenvolupament sessió

Continguts pràctics que es complementen amb el treball individual i grupal, sobre les pròpies memòries de les entitats assistents.

Equip docent:

Irene Borràs

Irene Borràs Garrido, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona. Màster en Polítiques Públiques i Socials per la Idec – UPF. Direcció General de Màrqueting per ESADE. Més de 15 anys d’experiència en formació com a professora col·laboradora de la Fundació Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull, Serveis Associatius-Torre Jussana-Ajuntament de Barcelona i altres entitats dedicades a formació per al Tercer Sector. Experiència en el camp de la gestió econòmica, comunicació i captació de fons per a entitats. Patrona fundadora de la Fundació Comtal. Més de 12 anys com a consultora sènior en estratègia d’RSC. Actualment, lidera CAUSES that change the world: consultoria especialitzada en responsabilitat, compromís, marca i impacte.

Inscripcions

2 pensaments a “Fem memòria! Com explicar tot un any de forma efectiva

  1. Retroenllaç: Fem memòria! Nou taller. – CAUSES

  2. Retroenllaç: Agenda – CAUSES

Els comentaris estan tancats.