VI Edició Premi Aspàsia

Sílvia Aldavert ha estat premiada amb el Premi ASPÀSIA  2018 en defensa de l’equitat de gènere per la seva trajectòria destacada en l’apoderament de nenes i dones a través del seu treball vinculat al lideratge de projectes relatius a la defensa i promoció dels drets sexuals i reproductius, fent especial menció a la seva llarga i transversal lluita feminista en defensa dels drets més fonamentals de les dones.

També cal destacar la internacionalitat de la trajectòria de la Sílvia Aldavert tot destacant la seva participació com a ponent en el primer acte de la història que una entitat catalana ha realitzat dins del programa oficial de la Comissió de la Condició Social i Jurídica de les Dones de Nacions Unides, on es va posar en relleu la relació que hi ha entre els drets i l’autonomia sexual i reproductiva de les dones i nenes amb els seus drets econòmics, la seva independència i apoderament.

La Sílvia Aldavert és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració i, també, en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Postgraduada en Cooperació pel Desenvolupament, Immigració i Educació Intercultural amb desenes de formacions i capacitacions en l’àmbit social i perspectiva de gènere. Ha sigut coordinadora de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears des de 2005. Ha participat en la comissió de la Condició Social i Jurídica de les dones de Nacions Unides. I participa de forma constant i activa en associacions i plataformes en defensa i reivindicació dels drets sexuals i reproductius.

A més, el Jurat del Premi Aspàsia 2018 ha volgut també valorar la trajectòria de les dues finalistes al premi, Rosa Cendón i Gisela Vaquero.

Es va realitzar una petita entrevista a la guanyadora i les dues finalistes que podeu consultar aquí