IV edició Premi Aspàsia

A la IV edició del Premi Aspàsia, celebrada el 16 de març de 2016, el jurat va fallar a favor de la sociòloga Marina Subirats i Martori.

Marina Subirats i Martori

Marina SubiratsEl Premi Aspàsia en defensa de l’equitat de gènere 2016 es va atorgar a Marina Subirats i Martori en reconeixement al seu incansable treball i compromís -al llarg de tota la seva trajectòria- des de la recerca, la política i l’acció social en la defensa dels drets de les dones i l’equitat de gènere.

Marina Subirats ha treballat com a investigadora a diverses institucions i ,durant més de 25 anys, ha estat professora de sociologia a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona, en què destaca la introducció de la perspectiva feminista a les ciències socials.

Va ser directora de l’Institut de la Dona del Ministeri d’Assumptes Socials (1993-1996), regidora d’Educació a l’Ajuntament de Barcelona (1999-2006) i membre del Consell Escolar de l’Estat (2005-2012).

Enguany és catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB i des de 2010, membre de l’associació Coeducacció dedicada a la recerca i el treball amb les escoles que té com objectiu la transformació educativa amb perspectiva de gènere.

El 4t premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, concedit per la xarxa DDiPAS i l’Observatori del Tercer Sector, va ser entregat per Astrid Domènech -membre de la junta de DDiPAS- i Eduard Cantos -membre de la junta de l’OTS-.

El guardó lliurat a Marina Subirats va ser cedit per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, a través d’un concurs on l’alumnat va arribar a proposar fins a dotze obres artístiques diferents per a que poguessin esdevenir com a guardó d’aquesta edició 2016.

Durant l’acte d’entrega del premi, també es va valorar a l’activista ruandesa, Victorie Ingabire, defensora de la pau i dels drets democràtics, en especial els de les dones, que actualment es troba empresonada a Ruanda per motius polítics.

Podeu veure el moment d’entrega del premi a Marina Subirats, recull el premi Sara Berbel: