V Edició Premi Aspàsia

Imma Sau ha estat premiada amb el Premi ASPÀSIA  2017 en defensa de l’equitat de gènere per la seva trajectòria destacada en l’apoderament de nenes i dones a través del seu treball vinculat a la mutilació genital femenina. Imma és una pediatra referent en mutilació genital femenina –MGF- i ha participat en l’elaboració de diversos protocols, els quals esdevenen sovint una eina per a la defensa dels drets de les dones. Ha estat convidada per l’Organització Mundial de la Salut a fi de treballar bones pràctiques en l’atenció a la dona víctima de MGF. Participa i col·labora amb grups de dones subsaharianes per tal de millorar i resoldre els problemes generats per les mutilacions, els matrimonis forçats i el desarrelament.

Imma col·labora també amb diverses ONG com Gamcotrap, que lluita contra l’ablació femenina a Gambia. També amb Tostan, una ONG d’empoderament de les comunitats africanes; així com d’altres associacions que treballen pels drets de les dones i dels infants i lluiten contra el racisme a Catalunya. El jurat de la V edició del Premi Aspàsia valora la seva trajectòria i implicació, el seu treball enfocat al canvi així com la construcció de xarxes tant amb organitzacions en el països d’origen com a Catalunya.

Aquí pots veure la seva entrevista enllaç

Captura de pantalla 2017-07-05 a las 8.57.35

 

 

Captura de pantalla 2017-07-05 a las 8.59.04

 

A més, el Jurat del Premi Aspàsia 2017 ha volgut també valorar la trajectòria d’una de les finalistes al premi, Aïna Coscollola, amb una menció especial. Aïna compta amb una trajectòria encara jove però on ha tingut oportunitat de mostrar la seva empenta i capacitat d’innovació des del treball en el territori i l’apodarement de la dona jove d’origen migrant. Aïna va impulsar en 2012 el projecte Ma’isah, el qual coordina, on través de l’esport i el joc es treballa per la integració d’adolescents i joves.

Es tracta del primer equip de criquet femení d’Espanya. Un projecte que vol que les noies pakistaneses del barri del Besòs de Barcelona surtin del circuit escola-casa, tot fomentant la seva participació en espais públics.