II Edició Premi Aspàsia

A la II edició del Premi Aspàsia, celebrada al març de 2014, el jurat a fallat a favor de Sara Berbel. També ha atorgat una Menció Especial a Delícia Coronado.

Sara Berbel

Sara_Berbel_Sánchez

Sara Berbel Sánchez (Sabadell, 1963), psicòloga catalana.

Doctora en Psicologia Social per la Universitat de Barcelona, és escriptora i conferenciant. Actualment compagina la seva feina amb la docència universitària de tercer cicle.

Ha estat Directora General d’Igualtat d’Oportunitats en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Presidenta de l’Institut Català de les Dones i Coordinadora de Polítiques d’Igualtat a l’Ajuntament de Barcelona.

El seu interès professional s’ha concretat en investigacions i treballs sobre el desenvolupament de moviments socials i les estratègies per al canvi social, especialment dels grups de dones com agents actius. L’evolució de la ideologia feminista contemporània, la intervenció de les dones en la política i el disseny de models per a la igualtat social de diversos col·lectius han estat també desenvolupats en la seva pràctica acadèmica i laboral.   

Delicia Coronado Menció especial per la seva trajectòria i esforç en la promoció del desenvolupament del capital humà i social com a procés d’expansió de les capacitats i drets de les persones.

Discurs a la plaça d’Armes d’Ayabaca (Perú) en commemoració del dia del camperol.